13 Sebab Mengapa Anda Harus Menjadi Pengedar GCP

Ramai yang tanya saya apa yang mereka akan dapat dengan menyertai GCP sebagai pengedar emas.Sebelum itu kena faham dulu untuk apa jadi pengedar emas?Meniaga macam jual penapis air ke?Tunjuk emas dan suruh orang beli?Jika itu tanggapan anda,teruskan membaca supaya anda lebih faham.Di bawah adalah petikan dari artikel sebelum ini,saya ulang kerana sehingga sekarang saya masih menerima soalan yang sama.Mungkin kena guna kaedah pengulangan sehinggalah sebati dalam ingatan semua 🙂

1.Bisnes apa ni?

GCP adalah sebuah syarikat yang menawarkan kepada kita emas dalam bentuk barang kemas 999,dinar 999 dan gold bar 999.9 dari berat 1 gram (sekitar RM200+) sehinggalah ke 100g.Konsepnya adalah simpanan untuk jangka masa panjang demi mengukuhkan ekonomi kita dan melindungi wang kita dari susut nilai dan kalis inflasi.Ianya ada kaitan dengan wang kertas yang sebenarnya bukan matawang yang bernilai pada hakikatnya.

2.Berapa saya boleh dapat duit bulan-bulan?

Kami tidak menjanjikan kepada anda duit bulan-bulan,pulangan,dividen dan sebagainya.Konsepnya sama macam kedai emas,beli emas dapat emas,dan simpanlah emas tersebut.Bezanya dengan modal yang rendah anda sudah layak menjadi dealer. Nak duit lebih,ada caranya,anda usaha,anda dapat.Kami sedia membantu tunjukkan caranya.

3.Bagaimana saya untung?

Beli dan simpan pun dah untung,kalau nak lebih keuntungan bolehla sambil menyimpan meniaga emas.Tapi ada syaratnya,kena ada ilmu dulu tentang emas ni,barulah boleh meniaga.Meniaga emas bukan macam meniaga barang lain,ianya amat istimewa dan mempunyai perkaitan dengan rahsia wang kertas,ini yang perlu anda pelajari.Hanya orang yang sabar yang akan melepasi tahap ini.Saya akan membantu menjawab persoalan yang bermain di minda anda jika anda masih tidak faham. Saya menyediakan platform yang cukup baik untuk anda bermula,antara nak dengan tak nak sahaja.

4.Kena cari downline?MLM ke?

Tidak,ini bukan perniagaan MLM.Dan anda tidak perlu mencari downline.Apa yang perlu anda lakukan ialah berkongsi ilmu tentang simpanan emas dengan orang ramai,mulakan dengan orang yang anda kenali,sama ada rakan-rakan mahupun saudara-mara (ini jika anda berminat untuk menyimpan sambil menjana keuntungan sebagai pengedar). Keahlian seumur hidup dan hanya sekali sahaja bayar.

 

 


Menjadi dealer dengan modal serendah RM1k sahaja. Tiada syarat belian. Apa yang anda dapat dengan bayaran RM1k? Teruskan membaca!

13 Sebab Mengapa Anda Harus Menjadi Pengedar GCP

1. Dapat title pengedar emas

Dengan bayaran RM1k ,anda sudah layak bergelar pengedar emas @ dealer emas @ tokey emas 🙂
Kalau dulu,bukan senang nak jadi tokey emas ni,tapi sekarang zaman dah berubah,ramai yang mampu menjadi tokey emas @ pengedar emas mobil.Tak perlu keluar modal berjuta untuk buka kedai emas,bayar RM1k sahaja. Tidakkah anda teringin merebut peluang ini?

Saham Akhirat

30% dari RM1k (kos jadi dealer) ini disalurkan kepada pembinaan masjid,pusat tahfiz dan badan kebajikan yang lain. Terkini GCP mampu memberi sumbangan untuk menyiapkan masjid di Maahad Tahfiz Lil Tahfizil Quran,Kuala Krai ,Kelantan. Semoga pahalanya sampai kepada semua dealer GCP sebab ini adalah hasil daripada sokongan para dealer.


2. Harga pengedar jauh lebih murah

Cuba anda lihat harga pengedar di bawah,memang sangat murah. Namun ada juga yang tertanya-tanya kenapa harga gold bar 1 gram mahal? Jawapannya kerana kos mencetak yang mahal dan biasanya memang sesuatu barang itu akan lebih murah jika kita beli yang lebih besar,sebagai contoh,lihat harga untuk 10g bar,RM1760= RM176/gram. Jangan terkejut jika melihat harga untuk gold bar 100g, kerana ianya cuma 170/gram.Harga kedai emas sekarang RM200/gram.


Ini adalah contoh  harga untuk emas 916  pada bulan 3:

Emas 916
Kami Jual Kami Beli
Rantai Tangan Melur
(RM/g)
5g RM 162.50 RM 143.00
10g RM 160.00 RM 140.80
20g RM 160.00 RM 140.80
30g RM 159.00 RM 139.92
40g RM 158.20 RM 139.22
50g RM 156.50 RM 137.72
100g RM 156.20 RM 137.46


Catatan :Harga kedai emas yang ikut harga FGJAM ialah RM190 tidak termasuk UPAH.


GCP juga menjual barang kemas 999 (RT=rantai tangan , RL= rantai leher).Ada 4 paten barang kemas 916 dan 999 iaitu pasir padu,gajah padu,bunga pasir dan melur.

Harga pengedar sangat murah,ada yang mencecah perbezaan sebanyak RM30/gram.Bayangkan jika anda beli di luar,emas seberat 100g,anda telah jimat hampir RM3000 jika beli dengan GCP.

Mengapa bayar lebih?

Tempahan boleh dibuat 24 jam,7 hari seminggu  🙂

3.Anda dapat kuasa membeli yang lebih dengan emas.

Jika anda menyimpan wang kertas,lama-kelamaan ianya susut nilai dan dimamah inflasi.Mudah sahaja untuk memahami inflasi,lihatlah harga barang di sekeliling kita sekarang,bukankah anda perlu menambah wang dari semasa ke semasa untuk benda yang sama?Inilah yang dikatakan sebagai inflasi.

Berbanding jika anda simpan emas,harganya untuk jangka masa panjang semakin naik,maka kuasa membeli akan semakin meningkat.

 

Wang kertas semakin susut nilai

Kelebihan anda sebagai pengedar,anda boleh sampaikan info ini kepada orang lain dan memudahkan urusan mereka untuk mendapat stok emas dari anda.Anda sendiri mendapat kemudahan untuk menambah stok simpanan anda secara konsisten.


4.Kos penghantaran PERCUMA dari GCP seumur hidup

Bayangkan anda order emas hari ini,esok sampai. 🙂

Tak perlu keluarkan duit minyak,dan kos-kos lain untuk ambil stok di cawangan.Jimat bukan?

Masa dan tenaga juga jimat dan bolehla digunakan untuk membuat perkara lain.

Syarikat memberi jaminan jika berlaku kehilangan.Setakat ini belum pernah berlaku.


5. Kos penghantaran PERCUMA kepada pelanggan anda.

Anda mempunyai kelebihan untuk mendapat keistimewaan ini.Anda mendapat pelanggan,dan mereka jauh dari anda,maka bolehla membuat tempahan dengan GCP,buat bayaran dan tempahan akan dihantar kepada pelanggan.Segalanya hanya di hujung jari.

Dalam masa yang sama,anda telah pun menjana keuntungan secara tak langsung.Masih tak faham?Jangan risau,kami akan membimbing pengedar baru untuk mengetahui cara mendapatkan keuntungan dalam private group


6. Produk Terkini

Dari semasa ke semasa GCP sentiasa memberi kejutan dengan mengeluarkan produk terkini mengikut keperluan dan trend terkini.Contohnya di bawah ini,produk 1 gram gold bar yang merupakan antara hot item dan terkini 5 gram RT emas 916 paten melur yang comel 🙂




Akan datang GCP akan mengeluarkan produk silver pula,jika tiada aral,dalam tahun ini juga atau selewatnya awal tahun hadapan.Pasti ianya berita gembira bagi peminat silver.


 

7. Perkhidmatan selepas jualan.

GCP menyediakan perkidmatan selepas jualan dengan kos yang minimum seperti:

A)Mencuci emas (percuma)

B)Mencelup emas (kos minima)

C)Menilai harga emas terpakai (percuma)


8.Menyediakan modal dalam bentuk :

– Modal disediakan dalam bentuk stok emas.

GCP menyediakan modal perniagaan dalam bentuk stok emas kepada para pengedar yang membuat jualan 500g dan ke atas dalam 1 transaksi/1 pelanggan. Pengedar hanya perlu membuat tempahan dan GCP akan menghantar emas terus kepada pelanggan yang telah ditetapkan oleh pengedar. Bayaran boleh dibuat oleh pelanggan sewaktu emas tersebut diterima.

 

– Modal tunai disediakan untuk membeli semula produk yang telah dijual.

GCP menjanjikan pembelian semula Gold bar dan Rantai Tangan emas 999 GCP yang telah dijual kepada pelanggan dengan susut nilai sebanyak 15% daripada harga jualan (Harga pelanggan CP) semasa. Manakala pembelian semula daripada pengedar pula dikenakan sebanyak 5% hingga 6% daripada harga pengedar (DP) semasa.

-Modal tunai untuk membeli emas terpakai.

Pengedar digalakkan membeli emas terpakai mengikut harga yang disyorkan oleh GCP. Modal untuk membeli emas terpakai diberi oleh pihak GCP. Pengedar hanya perlu memaklumkan kepada GCP jumlah berat emas yang hendak dijual oleh pelanggan seterusnya pihak GCP akan menghantar wang tunai kepada pengedar.


9.Insentif Pengedar

Dealer get dealer

Pengedar yang memperkenalkan pengedar baru akan mendapat insentif seperti berikut:-

1)Ganjaran RM100 bagi setiap pengedar baru yang diperkenalkan.

2)Komisyen rm1.00 se gram bagi setiap pembelian oleh pengedar baru yang diperkenalkan (untuk rantai tangan emas 999 dan gold bar 999.9 sahaja)

Contoh insentif dealer get dealer:

Abu memperkenalkan syahir sebagai pengedar maka Abu mendapat komisyen rm100.00

 

Contoh insentif pembelian:

Syahir membeli 500g rantai tangan 999. Abu mendapat komisyen rm500.

Jika Syahir pula memperkenalkan Hasyim sebagai pengedar, hanya Syahir sahaja mendapat komisyen, Abu tidak dapat sebarang komisyen.

Abu hanya mendapat komisyen secara berterusan bagi setiap pembelian yang dibuat oleh Syahir sahaja.

Insentif bulanan:

Jika dalam tempoh 1 bulan, pengedar berjaya memperkenalkan 10 orang atau lebih pengedar baru, pihak GCP akan memberikan Bonus RM100 bagi setiap pengedar baru yang diperkenalkan.

Contoh: 10 orang x rm100 = RM1000.00

10.  Seminar /Coaching PERCUMA + Bantuan Pemasaran di Akhbar dan Majalah

GCP menyediakan insentif kepada dealer yang hendak mengadakan seminar,segala kos ditanggung oleh GCP.Anda hanya perlu maklumkan tempat,tarikh dan uruskan peserta,selebihnya akan diuruskan oleh GCP.CEO GCP sendiri akan memberi talk dan penganjur mendapat peluang untuk dikenali oleh para peserta.

Peruntukan juga diberi untuk banner.Anda boleh pasang lebih awal untuk memaklumkan kepada orang ramai mengenai seminar yang dianjurkan.

Personal coaching diberikan sendiri oleh CEO GCP di ofis GCP di Nilai pada setiap hari Rabu bermula 8pm-10pm kepada pengedar GCP yang sah.Anda akan diajar dengan ilmu tentang emas dan pemasaran dari orang yang telah terbukti berjaya.

Bantuan pemasaran di akhbar dan majalah adalah dijalankan sejak konsisten dan GCP sehingga kini telah memperuntukkan ratusan ribu untuk tujuan pemasaran untuk memastikan nama GCP semakin dikenali dan pengedar pun dapat tumpang tuah di atas kemasyuran GCP yang makin mantap sekarang ini.


11. Kebebasan Kewangan

Dengan menjadi pengedar emas,anda memainkan peranan untuk menyampaikan info kepada orang ramai mengenai sebab dan kepentingan emas agar mereka celik tentang emas.Dalam masa yang sama,sudah tentu anda juga membuat simpanan emas secara konsisten.Ini sebenarnya mendisiplinkan diri kita dalam berbelanja .


Pengalaman sendiri,saya semakin berjimat cermat dalam perbelanjaan,kewangan saya bertambah baik dan saya bebas dari membuat hutang selepas menyimpan emas.

Sebenarnya ada banyak yang harus anda gali sebagai dealer emas ini,dan tidak semua dapat dijelaskan di sini.


12.  Group@FB

Bagaimana saya membantu dealer-dealer di seluruh Malaysia,malah ada yang berada di luar negara,termasuklah di Brunei dan London?

Group Gold Investor Club

– group ini terbuka kepada semua penyimpan dan pengedar emas.Membincangkan pelbagai topik berkaitan dengan emas,simpanan emas,analisis harga emas,pendedahan skim pelaburan emas dan macam-macam lagi.Saya biasanya akan meminta mereka yang baru mengenali emas menyertai saya dan rakan-rakan saya yang lain di situ kerana ada banyak info.

 

Jom sertai Gold Investor Club

Group Rangkaian Dealer Jutawangold

-group khas untuk guide dealer dalam rangkaian ini yang telah memberi kepercayaan memilih saya sebagai introducer.Jadi,saya mengambil inisiatif untuk berkongsi info-info,dan juga maklumat asas di situ,selain mengeratkan ikatan sesama rakan pengedar di mana kami selalu bantu membantu di antara satu sama lain termasuk dalam urusan jual-beli emas.


-Bimbingan terus dari CEO

Sebaik sahaja anda menjadi pengedar GCP,anda layak menyertai Group Pengedar  GCP Seluruh Malaysia di mana dapat berinteraksi dengan rakan pengedar di seluruh negara.Anda juga boleh mendapat info dari pihak syarikat termasuk CEO sendiri,en Shamsul Anuar Md Ali yang sentiasa juga berkongsi ilmu-ilmu pemasaran dan menyediakan marketing tools free untuk para pengedarnya.Banyak faedahnya menyertai group ini kerana segalanya menjadi mudah.


13. Kaya dan berjaya

Dengan menjadi pengedar emas,anda sebenarnya membantu :

1.Diri sendiri untuk kaya dan berjaya dunia dan akhirat

Apabila anda menyimpan emas,anda layak membayar zakat apabila emas anda cukup haul dan nisab,juga zakat perniagaan hasil keuntungan.Bukankah ianya satu sumbangan yang bagus dalam meningkatkan ekonomi umat Islam?

2.Orang lain untuk kaya dan berjaya dunia dan akhirat


Apabila anda mengajak orang lain menyimpan emas,sebenarnya anda membantu mereka dari terus menyimpan wang kertas yang susut nilai itu,sebaliknya menyimpan logam berharga yang menguntungkan untuk jangka masa panjang.Lebih ramai yang menyimpan,lebih bagus kerana lebih ramai yang akan membayar zakat dan menjadi kaya dan berjaya melalui simpanan emas ini.

Lihat sahaja iklan-iklan produk bank,kenapa tidak kita sebagai pengedar mengambil peluang untuk memperkenalkan simpanan emas,kerana jika anda kaji sejarah wang,emas adalah wang yang sebenar.Bukankah prospek simpanan emas sangat luas?

Kesimpulannya,jangan tunggu lama-lama untuk membuat pilihan yang terbaik.Seperti yang pernah saya katakan,tersalah jadi dealer emas tidak apa,jangan tersalah join skim cepat miskin,MLM atau skim piramid.Dan jangan harapkan dapat duit bulan-bulan tanpa berusaha.Anda buat,anda dapat.

Mari sertai saya sekarang.Anda pasti tak menyesal.

Hubungi hotline :019-9708897 atau add sy di fb :Nor Fazilah Abd Mohd   untuk keterangan lanjut.

 

 

11 thoughts on “13 Sebab Mengapa Anda Harus Menjadi Pengedar GCP

    • Boleh..tk ada masalah..cuma kena ada kerjasama dari dealer dari sana untuk menarik pserta untuk hadir..
      Kami mempunyai beberapa dealer dari Brunei kini dan sedang mencari seberapa ramai yang berminat untuk wujudkan team kt sana

  1. sye briminat na thu lebih mendalam pasal nie… sye hrap seminar neh boleh datang kew raub,pahang… sye tringin ingin mgikuti seminar ini

  2. SALAM BOLEH TA BUAT SEMINAR D SABAH LAGI SEBAB SAYA TERINGIN UNTUK MENYERTAI SEMINARTU TAPI SAYA TERMIS.

  3. Saya dah jadi pengedar, baru je..mcm mne nk join private group gcp? AD4561.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

CommentLuv badge