Apa Lebihnya Silver (Perak) Dari Emas

” Betul ke kenaikan Silver sampi 70% setahun? apa lebih silver dari Gold? Soalan newbies ttg silver. saya mmg xtahu pasal silver ni tuan “

Apa lebih silver dari gold ?

 
1) Silver masih fasa I baru nak masuk fasa II dalam investment graph (Orang belum sedar ,takut2 nak beli ,kang beli tak tau nak jual balik kat mana . Itu psycology untuk fasa I. Gold pulak dah masuk dan mungkin dah nak akhir fasa II -kedai mamak pun cerita gold , t.v ,paper dah masuk ,pendek kata semua org dh tau pasal gold

 
2) Guna gold to silver ratio yg masih lagi 1>55 , lebih baik beli silver dari gold.

 
3) Industrial demand untuk silver at least 3 x lebih dari semua silver yg di keluarkan dari lombong .Check berita terbaru President Morales of Bolivia baru je tarik balik permit untuk melombong kat salah satu pelombong terbesar di Amerika Selatan ,demand gile2 tapi supply tak ada  🙂

4)Silver di gunakan secara meluas dalam industri ,seperti pembuatan cip komputer ,solar panel chip ,dalam bidang kesihatan (dah ada colloidal silver -minuman silver untuk bunuh bakteria ,tapi awas jgn terminum lebih ,kang jadi Blue man ,adik sikit pada superman ja).Pendek kata selagi ada industri , maka ada la kegunaan silver. China dah syorkan rakyat dia simpan silver (di samping gold) dan dah jadi net importer silver sejak dari 2010 lagi . Takde di jual nya silver lagi .

‎- Cara membeli silver yg betul ialah dgn menggunakan kaedah Ounce Cost Averaging (OCA) yakni menetapkan jumlah gram yg tetap setiap bulan.cthnya 5 oz  atau 100g setiap bulan dgn mengenepikan emosi terhadap turun-naik harga silver di pasaran.Di dalam ‘game’ pelaburan silver, jumlah gram / oz terkumpul ialah matlamat utama setiap pelabur.

5) Dan yang paling penting ,bila mana anda simpan silver fizikal waima 1 oz pun ,anda telah mengeluarkan 1 oz fizikal silver dari sistem manipulasi harga silver yang diterajui oleh bank2 besar2 seperti JP Morgan .Jadi secara tidak langsung anda adalah jugak pejuang untuk menghancurkan tipu daya yahudi ni .Lehman dan Bear Stern dah lingkup kerana main2 dgn silver pada 2008 dulu ,sekarang mission kita untuk menghancurkan Big 4 ,JPM, BoA ,City ,ngan HSBC 🙂

 

 

 “Boleh terangkan serba sedikit cmne nak invets in silver ni..saya tak berapa faham…”

– Konsep nya sama sahaja , simpanan sepertimana simpanan emas juga .Beli dulu 1 oz atau 10 gram ,pastu belajar2 .Ilmu penting sebab silver lagi volatile dari gold dan silver tak boleh gadai tapi silver lagi rock dari gold 🙂

– Silver is more for investment.. gold more for saving.. bile cite ttg investment.. konsepnye.. beli pada lowest point.. and jual pd higher point.. of kos kene belajar lebih la… turun naik pasaran kene alert.. huhu..

– Saya mula2 xberani nk beli silver.antara sbbnya xleh nak pajak,xleh nk jual kat kedai emas,dsb la..tapi lps baca sikit2 ttg sejarah nilai silver (sepatutnya 1:6 hingga15,tapi skrg ni cuma 1:55).lps tu lg bila tau yg wang fiat ni akan terkubur masa zaman kita x lama lagi,atau selewat2nya pd masa generasi slps kita,saya terus mula simpan silver..emas adalah penyimpan nilai harta.silver adalah matawang masa depan..

– Jika anda jenis yang kurang sabar..jauhkan diri dr terlibat dgn perak..hehe..slps 309 tahun logam apakah yg digunakan oleh salah seorang pemuda Ashabul Kahfi utk membeli makanan dan masih diterima?..bukak Qur’an selalu baca surah al-Kahfi..

 

Kredit to : Tuan Manja Khamis dan sahabat2 di group Gold Investor Club @ Fb

Nak belajar tentang emas,tentang silver dan join perbincangan mengenail simpanan logam berharga?

Klik sini : http://www.facebook.com/groups/goldinvestorclub/

Nak tau lebih lagi tentang silver ?

Klik di sini : http://jutawangold.com/artikel/kelebihan-produk-silver-dari-gcp-dengan-spread-terendah.html

Potensi Silver

“Jika anda belum mendapatkan perak,anda harus bermula sekarang

Sering dipandang sebagai sekunder kepada emas, perak sebenarnya bakal menjadi lebih “rare” dari emas

Lebih “rare” daripada platinum.

Bagaimana?

Kebanyakan orang tidak menyedari bahawa  perak sangat  bernilai dan digunakan  dalam syiling, barang kemas dan hiasan, ia lebih penting sebagai logam industri.

Segala-galanya daripada DVD dan bateri sel-telefon-akhir mikropemproses tinggi, motor elektrik dan super konduktor semua memerlukan perak untuk berfungsi …

Dan setiap kali ia digunakan, ia pergi … selama-lamanya.(tidak boleh recycle)-ini salah satu faktor mengapa ia akan menjadi sangat mahal suatu hari nanti.

Itu hanya sebahagian daripada sebab mengapa perak pernah didagangkan hanya USD 5   pada 8 tahun dahulu .Dan ianya pernah mencecah harga tertinggi USD 50 pertengahan 2011.

Manakala permintaan tumbuh setiap hari, pembekalan pula semakin berkurangan.

Masa terus  berlalu, harga bukan sahaja akan terus meningkat ,sebaliknya akan terus meningkat dengan lebih pantas dan cepat kerana bekalan dunia perak sedang semakin sedikit.

Tidak lama lagi harga sekarang akan jadi kenang-kenangan.(tak mungkin dapat lagi harga sekarang)”

Bertindak sekarang.Fast action fast result.

Masih mahu menunggu?

Dapatkan perak anda sekarang juga.Klik sini : http://jutawangold.com/cara-membeli-produk

 

 

 

Leave a Comment

Your email address will not be published.

CommentLuv badge