Ar Rahnu Agrobank tak terima Gold bar/dinar untuk pajakan

Berita yang saya dapat tahu dari kawan2 saya malam tadi,pihak Agrobank tidak menerima gold bar dan dinar lagi untuk pajakan.

Perkara ini telah pun dijangkakan oleh saya sendiri berikutan keghairahan ramai orang beli emas semata-mata untuk dipajak.Paling ekstrem..yang merempit.

Pihak agro pasti ada kuota untuk ar rahnu mereka…mereka sedaya upaya cuba kekal untuk menerima dan cuba mengurangkan pinjaman ynag diber dari 75% -50% minggu lepas,namun akhirnya mereka terpaksa ambil tindakan seperti bank rakyat..

jika BR menutup pintu pajakan kpd Gold bar dan dinar kerana terlalu banyak skim yang menggunakan pajakan emas jongkong,Agro pula mungkin kerana teknik rempit..

apa pun..dapatkan kesahihan dari pihak agrobank  sendiri..

saya akan update jika perkara ini benar-benar sahih

jika di awal blog  saya  memang sy ada cerita tentang ar rahnu (kerana ramai yang kurang faham dengan sebuah ebook yang cerita tentang rempit)..sy cuba elakkan orang merempit dengan memberi formula just buat 1 circle..tapi sejak saya tahu ada keraguan tentang gunakan ar rahnu untuk tambh emas..saya dah tak menggalakkkan org buat walaupun 1 circle..siapa yg follow saya di forum Carigold akan tahu..

sebaliknya..belilah emas utk disimpan..bukan untuk ditambah/dimanipulasi..

kalau nak tambah..ikutlah kemampuan masing-masing..tnpa ar rahnu pun saya mampu tambah stok..dgn hasil jual emas dan perak..tak perlu nak fikir keuntungan gila2..cukuplah dapat menyimpan aset dalam bentuk logam berharga yang tak susut nilai dan kalis inflasi.

baru je cerita agro tak terima gold bar keluar..dh ada yg fikir mcm mana nk pajak lagi gold bar..dia cuba jadikan gold bar sebagai loket…bila nak abis manipulasi ni.. (klu terdesak ok la)..

pastu ada yg dh ambik langkah bijak sejak BR tutup pajakan gold bar dan dinar lagi dgn beli brg kemas (jewellery) dan yg nk lbh untung brg kemas yg 999 la..sbb dpt lbh..

actually GCP kuarkan RT dan RL dia pun sbb sng nk arRahnu..tp sy ajar org beli utk pakai..

sbb tu paten dia 2 tu je..utk RT dan RL..

cuba fikir..mcm mana kalau org ghairah beli RT dan RL pula..atau pajak jewellery byk…lama2 jewellery pun Ar rahnu  tak terima..


boleh jadi antara penyumbang terbesar-yang promosikan sistem 30/70

…bayangkan kalau dah guna sistem 30/70..beli 100g..paling kurang dapt pinjaman rm10k..

10 org dah rm100k

100 org dah rm1juta

1000 org dan 10 juta..

ntah brapa ramai dh yg buat..

punyala banyak syarikat yang offer beli emas tanpa modal la atau beli emas dengan modal serendah rm3k-rm4k..

siapa yg nk cepat untung dan beli emas bukan tujuannya nk menyimpan..mmg terkena..


pajaklah bila betul2 perlu..ar rahnu bukan perniagaan..dan bukan utk manipulasi..

One thought on “Ar Rahnu Agrobank tak terima Gold bar/dinar untuk pajakan

  1. ya memang betul,saya nak pajak pada 16 mei dah tidak boleh, dinar masih boleh , wafer (gold bar sahaja x boleh)

Leave a Comment

Your email address will not be published.

CommentLuv badge