Dapatkan Preview PERCUMA Ebook Belajar Ilmu Emas dalam 10 Bab

Assalamualaikum..

Buat pertama kali di blog Jutawangold,sukacita saya maklumkan yang akhirnya saya berjaya juga menyiapkan “buah tangan” untuk semua yang berminat menambah ilmu emas.

Tahniah kerana kini anda dapat jimatkan masa mendapatkan ilmu yang saya cari selama 5 tahun hanya dalam sebuah ebook..

Ebook ini ditulis dari hati,dikongsi dari pengalaman,dan pandangan berdasarkan apa yang dilalui sepanjang menjadi penyimpan,pengedar dan “pendidik” bidang “simpanan emas” secara tidak rasmi

Saya tidak menjanjikan intan payung..
cukup praktiskan ilmu yang dikongsikan,dan sebarkan ilmu tersebut agar lebih ramai orang yang celik emas dan tidak tertipu selamanya dengan wang kertas

Ingin preview PERCUMA dan Panduan Asas Simpanan Emas secara PERCUMA?

Dapatkan di sini sekarang >>> http://ebookemas.com/

************************************************************

Simpanan emas LEBIH HEBAT daripada pelaburan emas

Tahukah anda FAKTA sebenar?

Dan tahukah anda apa yang patut anda tahu sebenarnya ?
Di manakah anda boleh belajar tentang ilmu emas yang sebenar dan praktis ilmu yang selamat?

Anda ingin bermula?

Tetapi tidak tahu di mana ..

DAN bagaimana?

Biar saya bantu anda

TAHNIAH kerana membuat pilihan yang BIJAK

Jangan risau dengan apa yang akan dikongsikan sebaliknya  anda harus gembira kerana berpeluang berkongsi info yang sama dengan mereka yang telah berjaya dengan simpanan emas

Semua orang menyimpan wang,tapi sedarkah ke mana wang itu pergi sedikit demi sedikit-dicuri dengan cara terhormat

Semua orang perlukan simpanan,tapi simpanan yang bagaimana ?

Berbaloikah simpan wang kertas sahaja

Semua orang perlu perlindungan kewangan,tapi bagaimana jika wang itu sebenarnya semakin tidak bernilai,hari demi hari?

Semua orang yang menyimpan wang tidak sedar wang mereka dirompak,jadi apa solusinya?

 

Ramai yang kata pelaburan emas bagus,betul ke?

 

Sebenarnya yang terbaik adalah simpanan emas.Ramai KELIRU simpanan emas dengan pelaburan emas.

pelaburan emas

 

KENAPA emas ,masa bila pula emas itu jadi wang?

Bukan emas ini adalah perhiasan wanita sahaja ke?

Ok,sekarang lihat graf emas ini,apa yang anda nampak?

 

graf emas

 

Graf di atas menunjukkan harga emas untuk tempoh 30 hari,60 Hari,6 Bulan,1 Tahun,2 Tahun,5 Tahun dan 10 Tahun

Harga emas naik bukan?

Tapi ada masa turun,namun bila diperhatikan untuk jangka masa panjang,emas memang naik harganya

Adakah sebab itu saya perlu simpan emas?


Sebab saya akan untung bila harga emas naik?

Nanti dulu,jangan buat kesimpulan cepat sangat.

Bukan sebab harga emas asyik naik maka kita perlu beli emas.

Fahami dulu SEBAB-SEBAB ANDA HARUS SIMPAN EMAS ..

Yang dihuraikan penuh dalam ebook ini.

Salah satu faktornya ialah kerana inflasi,cuba lihat gambar di bawah,apa yang anda faham?

fb 194

 

Cuba lihat,semakin lama,anda memerlukan wang yang LEBIH BANYAK untuk membeli barang yang sama.
Wang  yang sama beberapa tahun dahulu kini semakin SUSUT NILAI !

Kuantiti barang yang anda boleh dapatkan semakin SEDIKIT !!!

KUASA MEMBELI SEMAKIN MENURUN  JIKA ANDA MENGGUNAKAN WANG KERTAS!

 

TAPI memang kena guna kan?

Nak beli barang.Nak bayar servis dan lain-lain.

 

Ye betul,memang kita masih perlukan wang kertas itu..

 

Tapi untuk jual beli sahaja..diulang..untuk jual beli sahaja

Jadi,untuk tujuan menyimpan,maka simpanlah emas.

 

Simpan emas haruslah gunakan wang yang anda TIDAK MAHU gunakannya dalam masa terdekat,jangan guna duit susu anak untuk beli emas.!!!

Belilah dengan wang simpanan anda yang dah sedia ada di bank,atau dengan wang yang sebelum ini anda peruntukkan untuk menyimpan di bank.

Hentikan usaha anda untuk mengKAYAkan bank,dan meMISKINkan diri sendiri!

CUKUP!

Anda kini sudah celik emas,tak akan tertipu lagi.

Betul ke?

Jangan terburu-buru,di atas hanya sedikit sahaja info yang telah dikongsikan.

Kerana tidak sabar,ramai yang dah rugi,kemudian menyalahkan pihak lain.

Beli emas dengan ilmu..yang BETUL…

Ilmu emas memang banyak,tapi nak dapatkan ilmu emas yang BETUL amat sukar

Ebook ini ditulis untuk membantu semua golongan untuk mendapatkan ilmu yang BETUL dan panduan BAGAIMANA harus bermula serta menjana KEUNTUNGAN tanpa membuat PELABURAN EMAS.

Saya juga MEMBONGKARKAN RAHSIA WANG KERTAS dan perkaitannya dengan DAJJAL

Wang kertas adalah antara PENIPUAN terbesar dalam SEJARAH MANUSIA!

Dalam Ebook Belajar Ilmu Emas dalam 10 Bab :Panduan Terkini Simpanan,Pelaburan dan Bisnes Emas 2013 ini anda boleh ketahui tentang Sejarah wang itu sendiri dan bagaimana selama ini Yahudi menipu kita dengan wang,sistem kapitalis dan perbankan.

 

KENAPA SAYA ANTI SANGAT DENGAN PELABURAN EMAS?

#Saya tak suka ajar orang beli emas untuk jual,kecuali anda memang mahir sangat ilmu baca graf emas

#Sedikit buang masa apabila seseorang perlu mengadap graf hari-hari semata-mata untuk memilih masa untuk membeli dan menjual,melainkan anda memang ada masa yang banyak

#Ramai yang mengadu dah rugi beli emas,sebab harga tak naik-naik lagi-akibat percaya harga emas asyik naik je.Kalau dari awal dah mind set jadikan emas sebagai simpanan,pasti rungutan ini tak timbul

#Dalam kes ini,yang risiko untuk rugi ialah pelabur

 

 

Hadith :

“Akan tiba satu zaman di mana tiada apa yang tinggal dan boleh digunakan oleh umat manusia,maka simpanlah DINAR dan DIRHAM .“

( Musnad Imam Ahmad Ibn Hambal )

“ALLAH JADIKAN DUA LOGAM YANG BERNILAI (EMAS DAN PERAK) SEBAGAI PENGUKUR KEPADA BARANGAN DAGANGAN. LOGAM INI SERINGKALI DIJADIKAN UKURAN KEKAYAAN SESEORANG. WALAUPUN ADAKALANYA BARANGAN DAGANGAN LAIN TURUT MENYIMPAN NILAI YANG TERSENDIRI, AKHIRNYA IA AKAN DIGUNAKAN UNTUK MENDAPATKAN EMAS DAN PERAK. BARANGAN DAGANGAN LAIN TERKESAN AKIBAT TURUN NAIK PASARAN, SEDANGKAN EMAS DAN PERAK TIDAK.” – Ibnu Khaldun –

Dari Abu Hurairah ra. berkata, Rasulullah saw. bersabda, “Satu dinar yang kamu nafkahkan pada jalan Allah, satu dinar yang kamu nafkahkan untuk memerdekakan hamba, satu dinar yang kamu berikan kepada orang miskin dan satu dinar yang kamu nafkahkan kepada keluargamu maka yang paling besar pahalanya yaitu dinar yang kamu nafkahkan kepada keluargamu”. (HR Muslim)

– JutawanGold.com @ http://www.jutawangold.com/

 

Saya dah banyak baca tentang emas,apa yang berbeza dalam ebook ini?

Ebook ini hasil pengalaman saya sepanjang melibatkan diri dengan simpanan emas fizikal sejak 2008 dan bergelar penyimpan/pengedar/peniaga emas yg aktif secara online (95%) dan offline (5%)

Sepanjang tempoh itu,saya menimba ilmu dengan belajar dari otai2 emas seperti En Syukor Hashim (mentor saya yang pertama dalam bidang emas) dan ramai lagi nama-nama besar yg lain.

Kemudian saya mengenali jutawan emas GCP,En Shamsul Anuar Md Ali dan saya belajar ilmu emas +ilmu bisnes yang  lebih  advanced

Saya pernah melalukan 2 kesilapan besar sepanjang terlibat dengan emas ini dan pernah rugi puluhan ribu.Waktu itu ilmu tersebut dikatakan ilmu emas,tak sangka ianya ilmu emas yang salah.

Hasil dari pengalaman itulah,saya cuba memberi ilmu emas (yang betul) kepada semua orang melalui perkongsian di fb,fb group,fanpage dan blog saya sendiri (Jutawangold.com)

Dan ianya juga merupakan adunan dari pengalaman saya mendidik lebih dari 300 pengedar (direct ) ,beratus yang lain (secara tidak langsung),serta beribu penyimpan emas.Tak kurang juga saya menjadi tempat aduan mereka yang  terjerat dengan pelbagai skill emas,manipulasi ar rahnu dan skim/scam emas.

Di awal pembabitan dulu,saya banyak  melabur untuk mendapatkan ilmu,terutamanya ilmu tentang emas.Saya pernah beli sebuah ebook tentang emas,dan pernah kecewa dengan hasilnya.Apakan tidak,penulis hanya baru kenal emas dalam masa 3 bulan sahaja.Jadi  apa yang ditulisnya langsung tidak sampai ke jiwa saya.Rakan  lain yang membeli juga memberi pendapat yang  sama.Sebab itulah,saya mengambil masa setahun lebih untuk  ebook ini agar  memberikan info yg terbaik dan pemahaman yg betul (mengikut persepsi saya).Saya telah aktif menulis di forum sejak tahun 2010 dan menjadi blogger sejak tahun 2011.

Kenapa anda perlu memiliki ebook  ini ?

Apa yang akan anda pelajari?

-FAKTA dan SEJARAH tentang emas dan perkaitannya dengan wang kertas yang WAJIB diketahui

-KEISTIMEWAAN emas
-Jawapan mengapa harga emas dikatakan MAHAL
-10 SEBAB anda harus menyimpan emas
-6 SOALAN Popular
-TIP:Berapa banyak perlu simpan emas dan perak?
-TIP khas Penyimpan,Pelabur dan Peniaga
-Konsep Modal dalam simpanan emas:Perlu atau tidak?
-Kajian :Emas sebagai Simpanan atau Pelaburan
-Tip Menabung Emas
-Panduan Menabung Emas tanpa perlukan MODAL
-Panduan Meningkatkan Simpanan Emas Keluarga
-3 Langkah awal menceburi bidang emas
-3 Cara menjana keuntungan dengan meniaga emas
-Tip :Menjadi pengedar emas yang HEBAT
-Tip : Pemasaran online (fb,blog) dan pemasaran offline yang terbukti berkesan
-13 SEBAB anda harus jadi pengedar emas
-Kenali 7 Ketakutan masyarakat kepada emas
-7 JANGAN dalam emas
-Perbandingan emas dengan aset lain dari segi MODAL,ILMU DAN MASA
-Kajian Kes : Punca masyarakat kurang terlibat dengan simpanan emas
-10 keraguan terhadap emas yang telah terjawab
– 4 Tip membuat simpanan dan pelaburan emas yang SELAMAT

– Ketahui apa itu
#Skim cepat kaya
#Bagaimana mengesan skim cepat kaya
#Bagaimanakah untuk melindungi diri daripada terjebak
#Apakah yang perlu anda lakukan sekiranya anda menjadi mangsa skim seperti ini?

-9 Tip untuk elak dari terjebak dengan skim dan scam emas
-12 Artikel terbaik tentang emas
-3 Teknik termudah beli dan simpan emas
-RAHSIA Spread dan 5 kaedah menjual emas
-Tip HEBAT menjual EMAS tanpa ada susut nilai
-Pelajari 2 Teknik Kutu Emas yang asas (boleh aplikasi secara online dan offline) dengan pelbagai kaedah
-RAHSIA membina kredibiliti sebagai pengedar emas dan menjadi penyimpan secara konsisten yang berjaya (jika anda bukan pengedar emas –HANYA di support group pembeli ebook.

 pelaburan emas

 

Siapa yang harus dapatkan ebook ini ?

1- Mereka yang baru hendak melibatkan diri dengan simpanan emas


2-Mereka yang telah menyimpan emas dan berhasrat untuk menjana keuntungan melalui perniagaan emas

3-Mereka yang ingin dapatkan ilmu simpanan,pelaburan dan perniaagan emas yang bakal membantu mengubah persepsi selama ini

4-Mereka yang telah terlibat dalam bidang emas,tetapi ingin menambah ilmu khususnya tentang cara bagaimana menjalankan kutu dan ansuran emas yang patuh syariah serta menjana keuntungan berterusan dengan cara yang selamat

5-Mereka yang masih takut-takut dengan simpanan emas kerana bimbang tertipu

Testimonial~

Saya berani katakan. Ini adalah Kitab Emas. Keterujaan saya bermula dari muka surat 1 hingga muka surat 230. Cuba anda bayangkan dimana pada setiap helaian dalam Panduan Lengkap Simpanan Pelaburan dan Bisnes Emas amat bernilai dari emas itu sendiri.

E-book ini adalah sebuah bahan bacaan sebenar yang berkaitan dengan emas, itu pun jika anda ingin mendapat untung berkaitan dengan bisnes emas. Kalau nak rugi jangan beli buku ini.

Buku ini juga amat sesuai untuk semua peringkat peniaga dalam bisnes emas ini. Apa yang anda inginkan?? bagaimana nak mula berniaga emas?? nak jadi penyimpan atau pelabur ?? dan pelbagai lagi, tip dan panduan yang diberikan dalam buku ini bukan kiasan seperti buku-buku yang berkaitan dengan emas yang pernah saya baca sebelum ini.

Buku ini telah dengan jayanya menyampaikan tip pemasaran yang menyeluruh.. Kalau nak bisnes emas pasti nak tahu cara bagaimaan untuk dapat untungkan..?? nah sekali lagi buku ini telah berjaya merungkai cara bagaimana untuk mendapatkan keuntungan jual beli emas sehingga berlipat lipat kali ganda..

Buku ini bakal mengajar anda untuk tidak gagal dalam bisnes emas. Buku ini amat sesuai untuk dijadikan rujukan untuk semua perkara dalam perihal emas.

Koleksi artikel dan nasihat yang berkaitan dengan emas juga amat berguna sebagai panduan dalam bisnes emas ini.

Apa mau dikata lagi.. syarikat-syarikat emas harus berwaspda dengan penulis dan pembeli buku ini kerana kemungkinan yang agak besar bakal lahir peniaga emas berjaya hanya dengan membaca buku ini dan mengamalkannya. Semakin banyaklah pesaing dalam bidang emas ini kelak.

Akhir kalam, jangan sekali-kali anda membeli emas jika anda belum memiliki buku Panduan Lengkap Simpanan Pelaburan dan Bisnes Emas ini sebagai panduan anda.

Pengakuan saya ini adalah ikhlas kerana saya beli buku ini bukan dapat percuma bah.

Sekian dan terima kasih atas masa dan perhatian yang pihak tuan dan puan berikan.

Ruly Sibat Masiga
Tawau,
0192841066 / 0146588833
rulygold@gmail.com

 

Bagaimana untuk mendapatkan ebook ini ?

Harga sebenar

RM197

Tapi jika anda membelinya sekarang,anda hanya perlu bayar  RM110 sahaja

NANTI DULU,saya sedang buat PROMOSI untuk 100 pembeli ebook yang pertama,akan mendapat harga ISTIMEWA,iaitu :

RM99 sahaja!

*10% dari hasil jualan akan diinfakkan ke tabung kebajikan dan bantuan kepada pelajar tahfiz dari Kemboja

ebook banner 1 animasi

 

Beli SEKARANG dan dapatkan BONUS-BONUS BERIKUT..


BERBALOI untuk wang anda..

KHAS buat pembeli Ebook Belajar Ilmu Emas dalam 10 Bab:Panduan Terkini Simpanan,Pelaburan dan Bisnes Emas 2013 :-

#Bonus no 1 

Rahsia spread + Teknik Kutu /Ansuran Emas (individu dan kumpulan-bagaimana nak menjana keuntungan dgn kutu emas (bimbingan melalui ebook secara ringkas,group coaching untuk lebih detail)

#Bonus no 2

Setiap pembeli ebook akan dimasukkan ke sebuah group khas utk guide anda dan anda blh mendapatkan bimbingan dari sy secara esklusif + nota dan pelbagai lampiran

#Bonus no 3 :

13 artikel terbaik tentang emas  yang MESTI anda baca

#Bonus no 4

Bimbingan esklusif di group khas utk support pembeli ebook selama 6 bulan

#Bonus no 5

Power point seminar emas (3 slide)

1-Simpanan emas

2-Celik emas bersama GCP

3-Pengurusan kewangan

#Bonus no 6

Tools marketing untuk pengedar secara online di support group@fb

#Bonus no 7

Power point training dealer ( 1 slide)

 

#Bonus no 8

Rakaman radio tentang emas sebanyak 3 Siri

 

CARA MEMBELI ebook :

1- Bank in ke akaun Maybank 106138138842,Mohd Selodi Md Ghazali
– email :selodimohdghazali@gmail.com
2- Maklumkan kepada saya jumlah bayaran,masa bank in dan email anda melalui email di atas,pm @fb (Nor Fazilah Abd Mohd) atau sms ke HOTLINE 0199708897
3- Anda akan menerima ebook tersebut dan dimasukkan ke dalam support group ebook @fb untuk bimbingan khas dalam masa 24j-48j selepas membuat bayaran .Bimbingan melalui telefon juga akan diberi buat pembeli ebook yang jarang online.

 

 

 

 

One thought on “Dapatkan Preview PERCUMA Ebook Belajar Ilmu Emas dalam 10 Bab

Leave a Comment

Your email address will not be published.

CommentLuv badge