Kelebihan produk Silver dari GCP dengan Spread Terendah

Pada 5hb Mei 2012 semasa program Transformasi Minda Jutawan Emas anjuran saya di Kuala Lumpur,GCP melancarkan produk terkini iaitu Silver bar yang sangat menarik dan dinanti-nantikan oleh peminat silver.Kehadiran produk silver ini menjadi pelengkap kepada produk emas yang dikeluarkan kerana silver atau perak ini umpama “adik ” kepada emas.

Pelancaran dipilih semasa seminar saya yang menurut Boss GCP sebagai menghargai saya sebagai pengasas yang menubuhkan Group Pengedar GCP Seluruh Malaysia dan saya juga menerima kejutan dari pengedar Rangkaian Dealer Jutawangold dan juga salah seorang admin Group Gold Investor Club yang terkenal dengan post2 hebat dan menyengat-Haniz Zerstoren.Apa tidaknya,tak tahu pula mereka merancang nak bagi suprised sempenah hari lahir saya yang jatuh pada 7hb Mei 2012.Hadiah sejambak bunga yang segar beserta sekeping silver bar 50g dengan no siri 000001 yang menjadi idaman saya akhirnya berjaya saya dapat.Ianya sangat berharga dan merupakan simpanan peribadi yang tak mungkin saya jual.Selain memegang silver bar GCP pertama 50g ,saya juga merupakan pembeli terawal silver bar 100g dengan no siri 000001,dan gold bar 1 gram 000001-ooooo2.

Eh,dah melencong pula,ok kita sambung cerita tentang silver ni.Saya mula menyimpan silver ni sejak tahun 2010,sebelum itu saya memandang sepi dengan silver ni,sebab tak berapa faham.Tapi bila tengok,ramai yang beli silver dan bercerita tentang silver,saya pun mula mengkaji.Saya sempat membeli silver 1kg berharga RM3800 pada tahun 2010 sedangkan sebelum itu jika saya beli lebih awal boleh dapat sekitar RM2k+.

Kemudian pada bulan Mei tahun 2011,harga silver mencapai harga tertinggi menghampiri 50usd,dan silver 1kg yang saya beli mencecah harga RM6k!

Silver ni harganya mendatar,menurun,,tetapi sesekali naik,memang tinggi.Oppss..saya tak nak cite tentang konsep pelaburan silver,sebab sekarang ni situasi dah lain.Harga perak dijangka akan terus naik,dan trend penurunan sebelum ni mungkin tak berlaku.Ini kerana krisis matawang yang semakin meruncing dan dijangka akan “collapse” satu hari nanti.Jadi,bolehla pelbagaikan simpanan emas anda kepada silver juga mulai sekarang.Jangan terkejut jika kenaikannya lebih tinggi dari emas.

Graf kenaikan harga silver dari tahun 2000-2012

Kenaikan harga silver dari tahun 2000-2012

Ramai pelabur/penyimpan luar negara yang beralih arah kepada emas dan perak, di Malaysia sahaja mungkin kedengaran belum biasa lagi.Cuba sahaja jenguk ke forum2 Mat Salleh seperti di kitco.com,punyalah banyak post tentang silver bukan kebelakangan ini,tapi dah lama!

Dengan modal serendah RM50+ dah boleh beli silver.So,tiada alasan lagi.Anda boleh dapatkan silver bar pertama 10g termurah dari saya.Rujuk Cara membeli produk, klik sini > http://jutawangold.com/cara-membeli-produk

Tapi janganlah pula lepas beli sibuk nak jual dan kecewa sebab harga belum naik.Belilah menggunakan wang simpanan yang anda tidak mahu gunakan dalam masa terdekat.Namun sekiranya nak jual juga,saya sedia membeli semula produk silver bar GCP yang dibeli dari saya dengan tawaran harga yang menarik,insyaAllah.

 

Silver bar GCP 10g,20g,50g dan 100g

 

Apakah di  Antara  Kelebihan Silver (perak) ?

1.Bekalan global perak hanya boleh didapati 30 ribu juta di mana 1/5 daripada bekalan emas dunia

2.Permintaan industri dan permintaan utk pelaburan menyebabkan bekalan berkurangan

3. Harganya meningkat lebih pantas dari logam berharga yang lain sejak tahun 2000.

4. Perak meningkat  700% dalam masa 10 tahun

5. Pulangan pelaburan yang tinggi

6.Risiko yang minimum kerana perak adalah aset yang berharga dan tidak akan menjadi sesuatu yg tidak bernilai

7.Berharga untuk selama-lamanya

8.Pelindung kekayaan dari susut nilai wang kertas

9.Kalis inflasi

10. Pilihan yang bagus terutamanya semasa krisis kewangan.

Jika ingin mendapatkan harga termurah dan spread (susut nilai) terendah,anda boleh mendaftar sebagai pengedar GCP.Cuba lihat  perbandingan harga di antara dealer dengan harga pelanggan :

 

Ini adalah harga pada 1 Jun 2012,untuk harga terkini boleh rujuk di sebelah kanan web ini.

Tak mampu menjadi pengedar?Jom beli dengan saya.

Postage free  untuk pembelian produk silver 20g dan ke atas.

Klik di sini jika ingin membeli : http://jutawangold.com/cara-membeli-produk

 

5 thoughts on “Kelebihan produk Silver dari GCP dengan Spread Terendah

  1. saya berminat dgn silver memandangkan harganya yg masih rendah dan penampilannya juga amat menggoda dgn kilauan yg memukau.
    emm..nampaknya spread bg pengedar dgn runcit amat jauh…pengedar bg 100gram silver spread 8%, manakala runcit spread ialah 22%.manakala beza harga pengedar dan runcit plak ialah antara rm10 ke rm15…

    • mmg silver ni memukau..klu dh beli..rsa nk beli jer lagi..klu nk murah dan spread rendah..blh dftr sbg pengedar..klu just nk beli pun..sy offer buyback lbh tinggi dri yg tertera di web bg pelanggan2 yg berurusan 🙂

  2. salaam…

    bleh terangkan serba sedikit cmne nak invets in silver ni..sya x berapa faham…

    tQ

    • Wsalam

      ni jwpan dri sahabat2 sy..otai silver..:

      -simpanan sepertimana simpanan emas gak .Beli dulu 1 oz atau 10 gram ,pastu belajar2 .Ilmu penting sebab silver lagi volatile dari gold dan silver tak boleh gadai tapi silver lagi rock dari gold 🙂

      -silver is more for investment.. gold more for saving.. bile cite ttg investment.. konsepnye.. beli pada lowest point.. and jual pd higher point.. of kos kene belajar lebih la… turun naik pasaran kene alert..

      – jika krg sabar..jauhkan diri dr terlibat dgn perak..hehe..slps 309 tahun logam apakah yg digunakan oleh salah seorang pemuda Ashabul Kahfi utk membeli makanan dan masih diterima?..bukak Qur’an selalu baca surah al-Kahfi.

      kredit to kwn2 @ Gold Investor Club (fb)

Leave a Comment

Your email address will not be published.

CommentLuv badge