Kenali Goldcrest Pavilion

PENGENALAN

Goldcrest Pavilion Sdn Bhd (GCP)adalah sebuah syarikat berdaftar milik bumiputra sepenuhnya.Diitubuhkan secara rasmi dan diperbadankan di bawah akta syarikat 1965 pada 26 Mac 2009 sebagai pembekal barang kemas, jongkong emas, dinar emas, dan syiling emas. 

GCP juga menyediakan perkhidmatan membeli sebarang bentuk emas seperti emas 999,950,916,835.750 dan 535,merangkumi sebarang jenis emas terpakai,lusuh atau rosak.

Pada tahun 2011,GCP telah merasmikan pembukaan pejabat baru di Bandar Baru Nilai yang telah menjadi Ibu Pejabat syarikat yang menempatkan bahagian operasi dan pengurusan syarikat.

GCP hanya menjalankan peniagaan jual beli emas SAHAJA dan tidak terlibat dgn perniagaan berunsur skim pelaburan emas,skim piramid, multilevel marketing, dan sebarang aktiviti yang menyalahi akta AMLAA, AMLATFA, BAFIA dan SC. 

GCP ditubuhkan oleh sepasang suami isteri iaitu  Shamsul anuar b. Md Ali berasal dari Felda Gedangsa Hulu Selangor & Norliza bt Ngatiman berasal dari Desa Temu Jodoh Segamat yang merupakan bekas guru dan telah berkhidmat selama 11 tahun dlm bidang perguruan. 

Bersandarkan pengalaman dan kepakaran mendidik modal insan serta kajian yg dilakukan dalam industri emas, beliau telah membuat keputusan utk bergiat secara sepenuh masa dalam industri emas dgn memberi peluang kepada Bumiputra khasnya utk menceburi bidang perniagaan emas. 

Bagi membantu usahawan-usahawan emas di bawah naungan GCP, bantuan modal diberikan khusus kepada pengedar-pengedar yang aktif. Kini GCP merupakan platform terunggul yang telah melahirkan ramai usahawan dan jutawan emas.

PRODUK UTAMA 

Bagi menggalakkan masyarakat menyimpan emas tulin, GCP telah mengeluarkan Rantai Tangan emas 999 dan 916 sebagai produk utama. 

Selain itu GCP telah mengeluarkan Gold bar 999 dan dinar sendiri iaitu DINAR GCP yang berketulinan 999.9 mengikut piawaian matawang dinar yang digunakan pada zaman Rasulullah S.A.W. 

GCP juga merupakan pembekal sah jongkong emas PAMP SUISSE keluaran PAMP S.A Switzerland. 

Produk GCP yang terkini ialah Silver Bar 10g,20g,50g dan 100g.

 VISI 

Simpanan emas menjamin masa depan 

 MISI

Mendidik masyarakat tentang pentingnya simpanan emas untuk kelangsungan hidup sewaktu kegawatan ekonomi dan politik. 

 Melahirkan masyarakat yang celik ilmu tentang emas yang kalis inflasi. 

 Memberi peluang kepada Bumiputra untuk meningkatkan ekonomi melalui simpanan emas dan perniagaan emas. 

 

 SYARAT PENGEDAR  SAH GCP 

1)Satu salinan kad pengenalan 

2)Dua keping gambar ukuran passport 

3)Salinan bil elektrik/air/te lefon kediaman terkini. 

4)Yuran Keahlian/Pendaf taran PROMOSI: RM1,000 seumur hidup anda akan mendapat keistimewaan/faedah sbg pengedar, bisness kad dan i’d tag. Boleh diposkan atau email,bagi tujuan mendapatkan id tag.

 

 KEISTIMEWAAN / FAEDAH MENJADI PENGEDAR 

1)Membeli emas 999 dengan harga MURAH iaitu diskaun sehingga 8% daripada harga pelanggan di web GCP & spread jual semula kpd GCP serendah 5%. 

2)MODAL disediakan dalam bentuk stok emas. 

3)MODAL wang tunai disediakan untuk membeli semula produk yang telah dijual. 

4)MODAL wang tunai disediakan untuk membeli emas terpakai. 

5)Perkhidmatan penghantaran PERCUMA. 

6)Perkhidmatan selepas jualan 

8)Insentif Pengedar (ganjaran wang tunai kpd pengedar) 

9)Bantuan pemasaran di akhbar & majalah 

10) Seminar PERCUMA utk pengedar & prospek 

11) Personal Coaching dgn pemilik GCP secara PERCUMA. 

CARA MENDAFTAR 

1) Buka website http://gcp.com.my/

2) Klik register dan masukkan nama dan nombor I’d introducer

Nor Fazilah Abd Mohd

Kod agen : ad1325

3) Isi borang yg disediakan dan ikut arahan hingga akhir.

4) Bank in RM1k ke akaun Maybank 505103003954 dan email bukti bayaran sales@gcp.com.my  atau sms ke 013-3180447,taipkan nama penuh dan time bank in.

Pendaftaran dan tempahan emas (jika ada) akan diproses oleh pihak GCP dalam tempoh 24jam mengikut masa bayaran dibuat.

Kata nama/kata laluan akan dihantar melalui email dan sms.

Untuk memudahkan urusan pendaftaran,anda boleh sms nama penuh dan time bank in anda kepada saya untuk saya follow up.

Tiada syarat belian wajib..

Tiada target sales..

Tiada tamat tempoh keahlian..

Sekiranya anda membuat tempahan:

Sebelum emas dihantar (jika ada buat tempahan), Pihak GCP akan menghubungi pengedar utk memaklumkan bayaran tambahan harga emas yang perlu dibayar.(mengikut harga emas pengedar semasa).

Sekiranya tidak dapat email bukti pembayaran,boleh fax atau mms.Sebarang kesulitan boleh rujuk dengan saya,hubungi 019-9708897 atau add sy di fb

-Nor Fazilah Abd Mohd

PENGALAMAN SYARIKAT

Lembaga Pengarah dan pengurusan Goldcrest Pavilion Sdn Bhd mempunyai pengalaman yang luas dalam bidang jual beli emas.Syarikat menjanjikan urusniaga yang telus dalam setiap urusan jual beli.Kepuasan pelanggan adalah merupakan keutamaan syarikat.

Pihak syarikat juga telah mengadakan banyak seminar di seluruh negara yang bertujuan  untuk mendidik masyarakat tentang kepentingan menyimpan emas.Ini adalah selari dengan visi syarikat iaitu “Simpanan Emas Menjamin Masa Depan”.

Untuk memudahkan urusan jual beli di pihak ahli mahupun syarikat,pihak GCP telah melancarkan laman web khas di mana ahli  boleh membuat tempahan secara atas talian.Medium ini ternyata berkesan menjimakan masa dan tenaga ahli -ahli GCP.

Kemampuan GCP dalam industri emas sudah terbukti berdasarkan bilangan ahli yang berdaftar menjangkau 2000 orang dalam masa 2 tahun.

 

MATLAMAT SYARIKAT

  • Mensasarkan jumlah pengedar sah seramai 1000 orang dalam setahun.
  • Sasaran jualan melebihi RM10 000 000 dalam sebulan.
  • Mempelbagaikan produk jualan
  • Memberikan perkhidmatan yang efisyen dan telus kepada ahli -ahli GCP dari segi penyediaan dan penghantaran produk.
  • Memberikan servis khidmat pelanggan yang efisyen.
  • Mendidik masyarakat tentang kepentingan simpanan emas.

Untuk mencapai matlamat ini GCP melancarkan beberapa strategi yang berkesan antaranya ialah memperbanyak lagi seminar tentang kepentingan simpanan emas dalam masyarakat,meningkatkan mutu perkhidmatan dari masa ke masa dan mempelbagaikan lagi medium dalam mempromosikan produk syarikat seperti pengiklanan majalah,surat khabar,televisyen dan radio.

 

PENUTUP

Emas adalah pelindung nilai yg terbaik. Lindungi diri anda dan generasi pewaris anda dari kesusutan nilai matawang dan kenaikan kadar inflasi yg akan menyebabkan wang simpanan anda menyusut nilai. Berubahlah kepada simpanan emas. Kerana Rasulullah telah bersabda; akan tiba suatu zaman, tiada yg lebih berharga kecuali emas dan perak. 

Usaha GCP untuk merealisasikan visi,misi dan matlamatnya telah tercapai dan akan terus melahirkan lebih ramai usahawan dan jutawan emas Muslim.

Kaya dan berjaya kerana Allah untuk dunia dan akhirat.

     

 

3 thoughts on “Kenali Goldcrest Pavilion

  1. ok…byk yg kt dpt..sy ada huraikan dlm artikel bertajuk 13 sebab mengapa harus jadi dealer GCP

    ok..secara ringkasnya..selain dpt biz kad dan id tag..selbhnya adalah keistimewaan sbg pengedar..seperti di bwh…

    Kenapa memilih GCP ?

    1-Modal kecil

    Ramai yang mampu bermula dengan modal serendah RM1k ini untuk mendapatkan harga borong yang murah untuk pengedar

    2-Servis mantap dan bersistem

    Ramai yang menjadi pengedar GCP secara sambilan sahaja dan tak perlu bersusah payah kerana urusan pembelian dan penghantaran produk diuruskan oleh staff GCP yang mesra dan sedia melayani anda dengan baik.

    3-Syarikat bumiputra Islam

    Jika kita boleh membeli produk non-muslim dan support mereka,why not support company muslim?Company muslim membayar zakat,untuk apa?Untuk meningkatkan ekonomi orang Islam juga.Asalkan emas,apa2 jenama pun boleh tetapi lebih afdhal kita menyokong syarikat orang Islam terlebih dahulu.

    4-Harga pengedar yang murah

    Pengedar boleh dikatakan mendapat harga borong dan murah.Produk GCP tiada upah tukang.

    5-Kos penghantaran percuma kepada pengedar dan pelanggan

    Anda tak perlu ke cawangan ambil stok,prosedurnya mudah,jimat masa dan tenaga.Konsep “Tempah-Bayar-Tunggu” membuatkan ramai pengedar tertarik.

    6- Menyediakan bantuan modal

    Tertakluk kepada terma dan syarat

    7-Perkhimatan selepas jualan

    8-Sentiasa ada produk terkini yang menarik dari semasa ke semasa

    GCP sentiasa ada kejutan produk dan penambahan produk dari semasa ke semasa.Tidak mustahil nanti,pelbagai design akan muncul maka beruntunglah mereka yang merebut peluang sekarang kerana kos menjadi pengedar pada masa akan datang mungkin lebih tinggi.

    9-Insentif pengedar dan insentif bulanan

    Pengedar mendapat insentif dealer get dealer,insentif pembelian dan ganjaran dari syarikat mengikut terma dan syarat yang ditetapkan

    10-Seminar percuma

    GCP menaja sepenuhnya seminar yang ingin diadakan oleh pengedar.

    11-Personal coaching percuma secara online dan offline

    Anda berpeluang berkongsi tip,panduan dan pelbagai ilmu simpanan emas,teknik pemasaran,perniagaan bersama dealer-dealer berpengalaman dan CEO GCP sendiri.

    12-Bantuan pemasaran di media massa seperti akhbar dan majalah

    GCP semakin dikenali kebelakangan ini kerana sering masuk akhbar,dan ramai pengedar yang dapat masuk akhbar secara percuma.Jika inginkan ruang yang lebih,anda cuma perlu keluarkan modal yang minimum dan hasilnya anda juga akan semakin dikenali. 🙂

    13- Jaminan beli balik

    GCP memberi jaminan beli balik produknya walaupun calar,tergores dan plastik dibuka kerana ia akan dinilai pada berat dan ketulenannya.Sila simpan resit belian anda.

    Banyak yang telah saya senaraikan,tapi tidak semuanya anda akan nampak sekarang,ada kelebihan-kelebihan yang hanya dapat dirasai selepas menjadi pengedar.Ia ibarat melalui fasa satu demi satu.Pengalaman melalui praktis amat sukar dicari dan tidak boleh dijual beli-university of life .

    Kejayaan juga tak akan datang bergolek tanpa usaha yang gigih.Sebaik anda mengambil langkah menjadi pengedar,anda telah pun berjaya.Definisi kejayaan adalah apa yang anda lakukan sekarang,bukan apa yang anda ada.Berkongsilah info tentang simpanan emas ini dengan niat untuk memberi kesedaran kepada masyarakat,mulakan yang terdekat dengan anda,insyaAllah rezeki akan datang kemudian.

    Hadith :

    Rasulullah s.a.w bersabda yang maksudnya: “Allah memberikan rahmat kepada seseorang yang berusaha mencari harta dengan jalan yang halal dan membelanjakannya dengan cara sederhana dan berhemat serta menabung kelebihannya untuk hari susah dan hajatnya.”

    Riwayat Ibn an-Najjar

    • wslm..klu nk beli emas je..blh..tk ada masalah..blh ikut step di bawah :

      -tetapkan produk yang hendak dibeli,jika tak pasti,saya boleh bantu bg cadangan,maklumkan bajet

      -Sy akan berikan harga terkini (harga di web gcp berubah 2 kali sehari 9.30am dan 4.30pm kecuali sabtu sekali dan ahad harga tak berubah) atau boleh pantau di blog sy
      http://www.jutawangold.com/harga-emas-terkini/
      Atau di web rasmi GCP :
      http://www.gcp.com.my/

      – Jika dah bersetuju dgn hrga,sila bank in ke akaun maybank 1061 3813 8842 (mohd selodi md ghazali) ,dan sms 0199708897 atau pm saya time bank in sahaja berserta nama penuh,alamat dan no hp anda
      jika nak email :selodimohdghazali@gmail.com
      -Saya akan uruskan tmpahan dan penghntran,anda akan dpt brg dlm masa 1-3 hari bekerja

      ~Kenapa perlu join kempen saya ni ?~
      -Dpt best price
      -Free postage
      -Jaminan penghantaran
      -Resit
      -Sijil
      -Rundingan percuma
      -Dapat hadiah dirham percuma bila cukup 12 keping produk dalam tempoh setahun
      -Jaminan beli balik lebih tinggi dri harga belian balik di web

      *Harga produk GCP berbanding pasaran biasa adalah murah dan diterima walaupun buka dari plastik,calar mahupun tergores

Leave a Comment

Your email address will not be published.

CommentLuv badge