Marketing tools untuk pengedar emas dan semua bisnes

Salah satu perkhidmatan yang kami sediakan ialah percetakan .Sebenarnya saya terlibat secara tidak langsung ketika hendak mempromosikan perniagaan kami.Kaedah konvensional seperti fotostat sebenarnya agak tinggi juga kosnya dan kurang menarik.

Selepas terbukti berkesan dalam mengedarkan flyers,maka saya mula mempromosikannya pada kawan2 peniaga emas yang lain dan ternyata mendapat sambutan hangat.Saya hanya membuka tawaran dengan harga menarik ini sesekali sahaja,jadi rebut peluang ini.

Khas buat pengedar emas Public Gold dan Gold Crest Pavilion,design telah tersedia,hanya perlu menempah sahaja,cuma RM100 untuk 1000 pcs kertas bersaiz A5 yang berkualiti tinggi dan kos penghantaran RM15.Anda order lebih akan dapat lebih pengurangan harga.

Tawaran akan ditutup pada hari Jumaat 16 Mac 2012,dan selepas itu anda masih boleh membuat tempahan,namun harganya lebih mahal sedikit,untuk mendapatkan harga yang murah,saya perlu mengumpul order.

TAWARAN MENARIK,JIKA ANDA ORDER SEBELUM 16 MAC 2012 HANYA PERLU BAYAR RM115 TERMASUK POS,BERBANDING SELEPAS 16 MAC 2012=RM150.

JIMAT BUKAN? TERMURAH DI PASARAN!

Apa pun,yang pastinya ianya berbaloi jika digunakan dengan betul.Anda boleh google untuk mengetahui lebih lanjut tentang keberkesanan mengedar flyers ini dan belajar dari pengalaman orang lain.

Tip :jika order 1000 pcs  sahaja,elakkan dari letak di akhbar,melainkan letakkan separuh sahaja dulu.Ini kerana untuk letak di akhbar,lebih berbaloi jika anda membuat tempahan 5k ke atas.Namun ada juga yang order 1k pcs,letak di akhbar,menjadi strategi tersebut.(bergantung kepada penerimaan masyarakat di sesuatu tempat-golongan bandar lebih terbuka dalam soal ini.)

Kami juga menerima tempahan flyers dan biz kad untuk semua jenis perniagaan dan perkhidmatan anda dan yang menariknya,kami menawarkan kepada anda FREE design!Tiada caj dikenakan untuk design.

Anda hanya perlu berikan detail sahaja.Jika tiada idea,boleh berikan saya web produk berkenaan atau boleh juga menerangkan serba sedikit agar saya dapat menghasilkan flyers yang menepati citarasa anda dan yang penting,objektif tercapai.

Flyers

Flyer atau leaflet adalah kaedah promosi offline yang berkesan untuk meluaskan jaringan perniagaan anda. Tidak kira samada anda pemilik restoran, perniagaan runcit, pakaian, pengusaha multilevel marketing, insurans, tadika, spa atau apa jua perniagaan, flyer adalah satu kaedah pemasaran yang perlu anda fikirkan.  Ia sesuai edarkan di kawasan perumahan, pejabat, pusat membeli belah dan tempat awam bergantung pada niche perniagaan anda. Flyer yang berwarna warni dan disusun secara kemas akan lebih menarik minat prospek untuk membaca dan menyimpan berbanding flyer konvensional (kaedah fotokopi).

Tip :9/10 punca rezeki adalah perniagaan, tetapi anda perlu tahu bahawa 9/10 kunci kekayaan dan kejayaan perniagaan adalah pemasaran!

Jika anda komited kepada perniagaan anda, anda pasti mahu lihat ia berkembang dan mampu menjana pendapatan yang lebih banyak dari apa yang anda peroleh waktu pada ini, betul kan?

Masalahnya ramai yang kedekut dan nak jimat dalam mengeluarkan kos untuk marketing,tapi nak hasil yang besar,ubah diri anda sekarang..more u give,more u get!


Berikut adalah design flyers yang memainkan peranan seperti booklet yang padat dengan info,2 dalam 1.Sesuai sebagai salah satu “marketing tools ” untuk dealer “.

Bagaimana Flyers membantu anda?

Baca info di bawah page ini.

Sila update di sini untuk update terkini : http://jutawangold.com/marketing-tools-4-dealer-flyers-biz-card

Ini adalah design contoh dan anda boleh dapatkannya dengan harga yang murah.Jika anda inginkan nama anda siap tercetak dan masukkan group atau fb anda sendiri,harganya lain.Lebih besar volume tempahan lebih murah.

Jika anda inginkan design ini,anda boleh mendapatkannya dengan harga cuma RM150 termasuk pos untuk 1000 pcs.

(Kertas berkualiti Art paper (Kertas licin),Saiz A5,Berwarna depan belakang)

Flyers Public Gold

Flyers Public Gold- Belakang

Flyers Public Gold -Depan

Flyers untuk Dealer GCP

Flyers GCP-Depan

Flyers GCP-Belakang

Harga adalah seperti berikut :

Jika inginkan design/rekaan atau hendak masukkan nama dan info lain,harga seperti di bawah

Flyer A5

Artpaper ini kertas licin dan berkualiti

Material : artpaper 128gsm
Full colour 2 sided printing

1000 pcs –  RM290
2000 pcs –  RM350
3000 pcs –  RM380
4000 pcs –  RM395
5000 pcs –  RM490

6000 pcs –  RM500
7000 pcs –  RM550
8000 pcs –  RM620
9000 pcs –  RM680
10000 pcs – RM700

Kos pos RM15 untuk  1000pcs

Anda ingin lebih murah?

Kertas simili


Flyer A5

Material : simili 80gsm
Full colour 2 sided printing

1000 pcs –  RM270
2000 pcs –  RM290
3000 pcs –  RM350
4000 pcs –  RM370
5000 pcs –  RM420

6000 pcs –  RM450
7000 pcs –  RM490
8000 pcs –  RM540
9000 pcs –  RM580
10000 pcs – RM620


Bisnes Kad

Business card (kad bisnes) atau juga dikenali namecard (kad nama) adalah salah satu cara yang murah namun efektif untuk memperkenal dan mempromosi perniagaan anda. Ia juga sebagai cara untuk mengingatkan pelanggan kepada servis atau produk yang anda tawarkan. Dengan persembahan rekaan yang menarik, ia mampu membuka pintu perniagaan anda dengan lebih luas.

Contoh Bisnes Kad

Design akan diupdate lagi nanti

Berikut ialah contoh sahaja,boleh diubah mengikut citarasa anda,hanya perlu maklumkan kepada kami.

Harga amat berpatutan.

Lebih banyak lebih murah.

Contoh

Businesscard

Artcard 260gsm
full colour 2 sided printing

300 pcs = RM100
500 pcs = RM140
1000 pcs = RM180

Kos pos RM15

MENGAPA EDAR FLYERS?


“Flyers ” atau risalah adalah salah satu alat pemasaran dan pengiklanan Ia merupakan kaedah pemasaran dan pengiklanan terhebat bagi perniagaan anda.

Untuk tujuan promosi, sebagai contoh, flyers amat meluas digunakan. Tidak hairanlah jika setiap hari peti surat di rumah anda, ataupun di lantai halaman rumah terdapat banyak flyers yang diedarkan daripada pelbagai syarikat perniagaan.

Malah, syarikat-syarikat besar dan gergasi juga tidak melupakan kaedah yang dianggap konvensional dan kecil-kecilan ini digunakan bagi mendapatkan perhatian para pelanggan dan bakal pembeli. Antaranya adalah seperti Giant, Econsave, McDonald, ejen-ejen Telekom Malaysia, pemaju-pemaju perumahan dan lain-lan lagi.

Kos flyers hakikatnya amatlah murah (bergantung kepada jenis kertas, warna dan kualiti).

Paling mudah, fotostat saja. Tapi perlu dipastikan kos fotostat lebih murah daripada kos mencetak bagi sekeping flyers. Kaedah flyers berkesan dan semua orang berkemampuan untuk mengiklan dengan cara ini.

Penyampaian mesej yang jelas di dalam sesuatu flyers akan terus sampai kepada pengguna seterusnya menyerap ke minda mereka. Sama ada mereka tergerak hati untuk membuat keputusan untuk membeli atau tidak adalah bergantung kepada apa keperluan mereka.

Tujuan mengiklan secara edaran flyers :

a)untuk memberitahu kewujudan perniagaan / produk / servis baru
b)untuk memaklumkan perpindahan ke premis baru / buka cawangan baru
c)untuk menyampaikan maklumat-maklumat promosi atau jualan murah
d)untuk menarik perhatian bakal-bakal pelanggan baru
e) untuk mengekalkan pelanggan-pelanggan sedia ada

Berikut antara cara  nak edarkan flyers


1.bagi pada kwn2 kita dulu,saudara mara dan kenalan kita..atau blh bg pd kwn..suruh dia bg kat kwn2 dia..ckplah..klu diorg jd beli..kita bgila mereka “duit air” sikit/komisen/gnjaran

2.edarkan kat kedai2 makan/restoran..tk perlu byk sgt..mtk izin pemilik..letak kat satu tmpt..dkt dgn kaunter/paper..dlm bakul kecil atau tmpt letak flyer..letak kad bertulis “sila ambil satu”

3.edarkan kat booth2/karnival

4.edarkan kat  pasar mlm

5.sisip dlm suratkhabar

6.blh masukkan ke dlm peti surat kaw perumahan,kuarter guru,dan pjbat2..

7.atas cermin kereta..tetapi sebaiknya pilih kawasan pejabat kerajaan/univerisiti

8.edarkan kpd org yg baru turun dari lrt..terutamanya stesen lrt yg  rmi pekerja guna perkhidmatan ni

9.Ada banyak lagi cara yang boleh anda lakukan untuk mengedar flyers mengikut kreativiti anda-yang paling penting,jangan lupa berikan kepada prospek atau pelanggan yang berjumpa /menghubungi anda.

p/s:blh  juga cri org yg kerjanya edarkan flyers utk kerja2 ni..

Berminat untuk membuat tempahan ?

Sms 019-9708897,maklumkan nama anda,dan jumlah tempahan atau sebarang perubahan yang diinginkan.

Saya akan maklumkan berapa perlu bayar dan selepas anda bank in,kami akan menguruskan tempahan dan hantar kepada anda melalui kurier.

Kami juga menerima tempahan booklet,folder,biz document,note pad,note book,dan banyak lagi.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

CommentLuv badge