Pendedahan ESKLUSIF:Kisah ex banker,guru tadika,peniaga satay dan EMAS

Assalamualaikum..

Saya harap dengan pendedahan ESKLUSIF ini akan membuka mata anda yang masih lagi ragu-ragu dan tertanya-tanya tentang hakikat yang sebenar.Ianya bukanlah isu baru sebenarnya,bagi yang mendalami benar-benar tentang ilmu emas,pasti sudah mengetahuinya.

Semoga kisah-kisah yang jarang anda ingin ambil tahu ini dapat memberi kesedaran yang sewajarnya.

~Pendedahan Esklusif tentang Bank yang anda JARANG nak ambil tahu~

Kisah 1

Saya baru berhenti kerja dengan  Bank  X as Wealth Advisor (Expert in Gold and Monetary System). Saya nak bagitau, selagi orang tu menjual emas dalam bentuk fizikal dan tulin serta menepati syariah Islam. Tak ada salahnya mereka nak menjual emas. *** memang kecoh. Alasan dia nak ‘blacklist’ syarikat-syarikat tertentu tak kukuh langsung. Cakap secara dasar, no details! Sebenarnya *** ini takut rakyat Malaysia (especially millionaire) withdraw their money from banks and buy gold!

Coz banks memerlukan duit anda semua untuk diorang beroperasi.  Saya berhenti kerja bank sebab saya nampak dengan jelas penipuan bank. Keluarkan duit dari bank dan TOLONGLAH beli emas! TRUST ME.

2 tahun mengkaji pasal gold n monetary system. I join bank coz i nak tau how exactly banks operate. Dalam 6 bulan saya kerja. Macam-macam saya nampak. TERUKNYA sistem bank ini even nak cakap dia Islamic Bank. All the banks are the same. Dia mengamalkan ‘Fractional Reserve System’. Dimana sistem mebuat duit of of nothing!

 

~Sistem Ar rahnu yang menjerat mangsa ~

– kisah benar mereka yang tercekik skim 30:70-

Kisah  2

guru tadika…gaji rm 450 sebulan…
membeli +- 800gram harga RM 203/gram..Dis. 2011.
laburkan +- 38K duit peninggalan simpanan tinggalan arwah suami dapat semula setelah jual +-RM3K

Kisah 3
Berniaga satay dan makanan guna lori kecil
sekarang baru 2 minggu buka restoran
kos buka restoran +-RM 30K…menurutnya ketikanya tak ada langsung pelanggan yang datang…
beli 203/g pada Nov 2011 sebanyak +-300g keluar duit RM +-18K.masa tu..barang dah nak kena lelong…bila jual dapat bersih RM1250…

Banyak lagi kisah tragis yang saya temui…ada yang bergaduh suami isteri..ada yang putus tunang…ada yang terpaksa jual kereta rumah..bergolok bergadai…malah ada yang beritahu saya dah putus harapan meneruskan kehidupan

Kredit to : Hamba Allah yang berkongsi kisah ini

p/s: AR RAHNU BUKAN SATU PERNIAGAAN… janganlah kita menindas dan menzalimi mereka yang teraniaya..wallahualam

 

 

One thought on “Pendedahan ESKLUSIF:Kisah ex banker,guru tadika,peniaga satay dan EMAS

  1. ilmu ttg ar-rahnu ni perlu clear apa matlamatnya.apa2 pun kena belajar dan faham btul2 ttg ilmu ar-rahnu ni.ramai xnk belajar walaupun FREE.da tercekik dan terjerat baru nk dtg cari ilmu.tp saya tetap nk share ilmu.xkira apa background mereka.sbb sy tahu apa itu kehidupan yg getir…apa2 blh join seminar saya di nilai.017-6136 993(jasni)

Leave a Comment

Your email address will not be published.

CommentLuv badge