Sembang Dinar dan Dirham 1

Tajuk :

Saya rasa menyesal dan ditipu..dulu saya boleh membeli 1 dirham RM21 sekarang 1 Dirham dah jadi RM25..
Siapa yang curi RM4 saya..?

Komen/hujah menarik :

– sebab tuan dah untung RM4 jd tak leh tangkap

-berat 1 dirham memang sama..
nilai 1 dirham tetap 1 dirham..cuma saya tanya siapa yang curi rm4 saya..?

-jgn compare wang logam dari syurga dgn wang fiat ciptaan manusia.. itu sahaja..

-mana ada kne tipu,, 1 dirham tetap 1 dirham..

-kita di malaysia..guna RM aje la..membangunkan ekonomi negara..jika nak buat simpanan gold,silver tu okey la..tapi simpan di bank2 berdaftar…bila gov dah guna dirham secara rasmi baru kita tukar…tapi aku rase gov xkan tukar jadi dirham coz banyak kekurangan..dan kekangan…

-kalau tak minat nak guna dinar dirham, kenapa nak join group ni? ini untuk otrang-orang yang nak promote penggunaan dinar dirham.. kalau nak untung, belilah emas atau perak bar – itupun kat group lain, bukan di sini.. dinar dirham ni matawang untuk muamalat..

-FB ini di pantau oleh bank negara..adalah menjadi satu kesalahan mengunakan mas dan perak sebagai matawang tanpa kelulusan Bank Negara..Mas dan perak di benarkan untuk instrument pelaburan sahaja.

-Ni Sebagai Permulaan Je Brother…..
Fahami Maksud Dan Istilah MUAMALAT (JUAL BELI)
Tak Terkejut Ke Rakyat..
Kalau Tetiba Je Tukar Dinar Dan Dirham Untuk Berjual Beli…

InsyaAllah..Bank2 Yang Akan Terkejut Bila Rakyat Dah Makin Menyampah Dengan Duit2 Fiat Ni….

Jika Ia Menjadi KEsalahan Di Dalam Undang2 Berparlimen..
Adakah Ia Menjadi Satu Kesalahan Di Dalam Hukum Syariah ?

-Masa Mula2 komputer Diperkenalkan Kepada Masyarakat Malaysia..
Peratus Buta IT Amat-Amat Tinggi..
Kian Berkurangan Daripada Tahun Ke Tahun…
Hasil Usaha Kerajaan Dan Bukan Kerajaan..
Menyedarkan Masyrakat….

Jadi Kalau Dirham Dan Dinar Ni Kerajaan Dah Mula Buka mata…Yang Mana Nilai Wang Kertas AKAN HANCUR (DENGAN IZIN ALLAH)
Maka..GErakan Bersepadu Daripada semua Pihak..
Akan Mengurangkan PERATUS-PERATUS BUTA Dinar Dan Dirham Ini….

-terpulang kepada anda..saya menyokong usaha anda ,tapi setiap tindakan perlu dengan bijaksana..berdakwah pun perlu bijaksana..Harap Group ini boleh menghantar proposal pada Dato”najip memohon kelulusan dari bank negara mengunakan matawang alternatif kepada wang fiat..itu adalah usaha yang terbaik aku rasa…

-saya ada kambing 5ekor nak ditukar dengan 1 ekor lembu, BNM blh buat apa2 tak? saya ada 4.25g emas nk ditukar dgn 1 ekor kambing, BNM blh buat apa2 ke? saya kasi emas kt penternak kambing, penternak kasi 1ekor kambing kat saya, salah ke? Soal ‘matawang’ yg di bawah kuasa BNM tu ialah ‘legal tender’, DnD not for legal tender, penerimaan nya bergantung kpd persetujuan peniaga-pembeli, tanpa ada paksaan..

-saya pun rasa gov xkan tukar jadi dirham sbb politician LOVES paper money…

-kamu masih belum bisa melepaskan diri dari sistem yang menjerat muslim seluruh dunia. dimana emas dan perak nilainya ditentukan sehari dua kali oleh bankir di london.

kita tidak menilai dnd dengan surat utang bernama mata uang. nilai dnd seharusnya dibandingkan dg permintaan terhadap komoditas real lainnya, seperti beras.

mungkin bukan dnd yang kamu mau, tapi uang kertas yg lebih banyak. simpan saja uang kertas itu, karena bila bankir di london menaikkan nilai uang kertas terhadap emas, kamu akan kehilangannya. uang kertas yang kamu cintai.

-You’re invited to come to ‘Dinihari Dinar’ and be demystified. InshaAllah.

Sumber :group Dinar dan Dirham @facebook 22/08/11

Leave a Comment

Your email address will not be published.

CommentLuv badge