Jangkaan harga emas RM350/gram pada tahun 2015

Berikut ialah artikel admin @Jutawangold yang tersiar di akhbar Sinar Harian bulan lepas.Selamat membaca 🙂

Ramai yang terkeliru di antara simpanan dan pelaburan emas.Kelihatan seperti sama,tetapi ada bezanya.Jika ingin yang PALING HEBAT maka pilihlah simpanan emas,kerana dengan simpanan emas,anda mampu membuat pelaburan dalam masa yang sama.Namun seandainya anda menganggap emas sebagai pelaburan semata-mata,anda mungkin boleh kecewa kerana harga emas tidak naik ketika ingin menjualnya.
Bagi seorang penyimpan emas,membeli emas adalah untuk tujuan perlindungan kepada simpanan wang kertas yang langsung tidak relevan dijadikan simpanan.
Ini kerana sifat wang kertas yang lemah,dimamah inflasi dan hanya bertindak sebagai alat untuk jual beli sahaja,bukan untuk disimpan.Jika anda inginkan simpanan yang hebat dan unggul,maka simpanan emaslah jawapannya.

 
Tahukah anda?
Semua orang menyimpan wang,tapi sedarkah ke mana wang itu pergi sedikit demi sedikit-dicuri dengan cara terhormat

Semua orang perlukan simpanan,tapi simpanan yang bagaimana ?

Berbaloikah simpan wang kertas sahaja ?

Semua orang perlu perlindungan kewangan,tapi bagaimana jika wang itu sebenarnya semakin tidak bernilai,hari demi hari?

Semua orang yang menyimpan wang tidak sedar wang mereka dirompak,jadi apa solusinya?

Apakah perbandingan SIMPANAN WANG KERTAS dengan SIMPANAN EMAS ?
Lihat sendiri KELEBIHAN EMAS yang diakui oleh ramai pakar

 

1. Emas adalah wang yang sebenar – wang kertas pula dicipta oleh pihak berkepentingan
2. Emas tidak tidak susut nilai – wang kertas semakin tidak berharga
3. Emas kalis inflasi – wang kertas perlu ditambah dari semasa ke semasa untuk dapatkan barang yang sama
4. Emas mempunyai nilai intrinsik- wang kertas hanyalah sekeping kertas yg diperakui nilainya
5. Emas diiktiraf sepanjang zaman,di mana-mana – wang kertas berbeza nilainya ikut negara dan peredaran zaman
6. Emas mempunyai pelbagai fungsi – wang kertas hanya berfungsi sebagai matawang
7. Emas sebagai wang mempunyai nilai – wang kertas hanyalah wang fiat
8. Emas simpanan yang terbaik – wang kertas simpanan yang merugikan penyimpannya
9. Emas boleh dijadikan pelaburan – wang kertas hanya sesuai sebagai medium pertukaran (jual beli)

10. Emas tidak boleh dicipta – wang kertas boleh dicetak sesuka hati
11. Emas tidak boleh dimanipulasi –wang kertas boleh dimanipulasi
12. Ada beza antara emas sebenar dan emas tiruan – tiada beza antara wang kertas dan wang palsu (kos cetakan sama)
13. Emas banyak disebut dlm al Quran – tiada satu pun tentang wang kertas dlm al Quran
14. Emas umpama magnet menarik kekayaan penyimpannya – wang kertas ibarat kapal yang bocor,bila-bila masa boleh tenggelam.

 

Fakta :Harga emas tidak naik sebenarnya,wang kertas yang semakin susut nilai menyebabkan harga emas naik – nilainya sama sahaja.

Dulu 1 dinar boleh beli seekor kambing,sekarang pun sama 1 dirham boleh beli seekor ayam,sekarang pun sama.

Ramai penganalis menjangkakan harga emas akan naik pada tahun 2013 bermula dari jangkaan serendah 1,815usd/oz oleh London Market hinggalah ke jangkaan paling tinggi tahun 2013-2014 oleh Investment Bank Morgan Stanley,2400usd/oz.

Harga emas sekitar tahun 1990-an ialah RM38/gram.Kini harga emas mencecah sehingga RM190/gram.Jika anda mempunyai gelang  seberat 100g yang dibeli pada tahun 1990-an dengan harga RM3800,kini harganya  ialah :

100g x RM190 =RM19000 !!!

Apa pun,simpan emas bukan kerana harganya makin naik,tapi simpanlah atas sebab untuk melindungi kewangan anda .Dengan  cara ini anda akan lebih untung kerana simpanan tersebut juga merangkap pelaburan.

Sedarkah anda?

Semakin lama,kita memerlukan wang yang LEBIH BANYAK untuk membeli barang yang sama.

Wang  yang sama beberapa tahun dahulu kini semakin SUSUT NILAI!

Kuantiti barang yang anda boleh dapatkan semakin SEDIKIT !!!

KUASA MEMBELI SEMAKIN MENURUN  JIKA ANDA MENGGUNAKAN WANG KERTAS!

 


Namun kita masih memerlukan wang kertas ,jadi bagaimana?

Ya,benar  tetapi untuk jual beli sahaja.Jadi,untuk tujuan menyimpan,maka simpanlah emas.Simpan emas haruslah gunakan wang yang anda TIDAK MAHU gunakannya dalam masa terdekat,jangan guna duit susu anak untuk beli emas.!!!

Belilah dengan wang simpanan anda yang dah sedia ada di bank,atau dengan wang yang sebelum ini anda peruntukkan untuk menyimpan di bank dan menabunglah emas setiap bulan.

****************************************

Alhamdulillah,syukur kepada Allah swt kerana selepas mengenali simpanan emas sejak tahun 2008,kewangan saya semakin baik.Jika sewaktu simpan wang kertas dulu,asyik bocor sahaja sebab sekali keluar duit di bank,kita akan keluarkannya lagi.Sebaliknya dengan beli emas,saya rasa begitu sayang nak menjual tanpa sebab.Malah,saya menambah simpanan emas saya dari semasa ke semasa,sedikit demi sedikit mengikut kemampuan.Hanya dengan simpanan emas nilai simpanan saya semakin bertambah.Saya juga semakin berjimat cermat dalam berbelanja.Perancangan kewangan untuk masa depan,pendidikan anak,keperluan hari tua dan yang lain-lain semakin mantap kini.Saya membuat simpanan emas secara konsisten pada setiap bulan dan mengamalkan beberapa teknik dan kaedah yang selamat dan terbukti berjaya membantu ramai pelanggan dan pengedar yang menjadikan saya “mentor “ mereka.

Saya membuat pilihan yang tepat apabila memilih untuk bersama syarikat Goldcrest Pavilion (GCP).Sebagai seorang yang pernah menyertai syarikat emas lain,saya dapat rasakan perbezaan yang sangat ketara bila bersama syarikat GCP.Saya bukan sahaja dapat merancang kewangan melalui simpanan emas bersama GCP,tetapi dalam masa yang sama GCP menyediakan platform untuk seorang usahawan berserta dengan bimbingan esklusif melalui kelas,latihan dan training yang diadakan dari semasa ke semasa secara PERCUMA!
Bukan itu sahaja,penghantaran sehingga ke pintu rumah secara PERCUMA,tajaan untuk program PERCUMA dan banyak lagi yang hanya boleh didapati bila bersama GCP.Peluang juga terbuka untuk mengenali dan membina rangkaian atau jaringan perniagaan bersama para pengedar yang positif,optimis dan berjaya dalam bidang masing-masing selain mendapat tunjuk ajar dari CEO GCP sendiri iaitu jutawan emas En Shamsul Anuar Md Ali.Marilah kita menyokong syarikat muslim agar ekonomi umat Islam akan semakin meningkat,In sha Allah.

Ada  yang takut kerana menyangkakan GCP adalah syarikat skim cepat kaya,MLM ,ada target sales,atau perlu mencari downline.Sebenarnya konsep GCP sama seperti kedai emas biasa,anda beli emas,dapat emas dan simpanlah emas tersebut sendiri.GCP tidak menjanjikan apa-apa pulangan bulanan atau dividen,siapa yang berusaha,dia yang akan dapat.Inilah yang membuatkan saya sangat selesa bersama GCP dan tidak ragu-ragu lagi berkongsi tentang kelebihannya kepada lebih dari 220 orang pengedar yang mendaftar bersama saya dan mendapat bimbingan serta tunjuk ajar dari saya.

GCP juga memudahkan saya untuk meniaga emas secara sambilan dengan hasil pendapatan yang agak memberangsangkan melalui jualan runcit.Saya menggunakan laman sosial fb dan blog (Jutawangold.com) untuk menjual emas dengan prinsip “beli dan jual emas dengan ilmu yang betul”.

Add saya di facebook untuk maklumat lanjut tentang simpanan,pelaburan dan bisnes emas.Anda juga berpeluang untuk mendapatkan ebook saya yang bertajuk “Belajar Emas dalam 10 Bab:Panduan Terkini Simpanan,Pelaburan,dan Bisnes Emas 2013.

 

Hubungi saya atau ketahui cara mendapatkannya di sini :
http://www.facebook.com/pages/Ilmu-Emas/408083462614159?ref=ts&fref=ts

Saya telah membantu beribu penyimpan emas dengan memberi  rundingan dan membuat  pembelian emas,jika berminat,boleh hubungi saya di facebook (Nor Fazilah Abd Mohd) atau hubungi 0199708897 selepas pukul 2pm hari bekerja.Boleh sms jika saya tak jawab,nyatakan nama dan tujuan anda,saya akan hubungi anda semula.

 

Saya sedia membantu anda membuat simpanan emas bersama GCP.Namun sekiranya anda inginkan keuntungan yang segera,lupakan sahaja untuk menghubungi saya.

 

 

 

3 thoughts on “Jangkaan harga emas RM350/gram pada tahun 2015

  1. rugi main emas ni.. harga selalu tertekan.. kalo nk simpan lama pun inflasi malaysia rendah cm 3% setahun, nk tggu smp tua berjanggut ke br naik harga… haihh….

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge