Jualan emas naik mendadak akibat kejatuhan harga

Harga emas turun sejak minggu lepas dan begitu ramai yang mengambil peluang atas kesempatan yang hanya datang sesekali sahaja ini.

Situasi ini dapat dilihat terutamanya di negara-negara yang memang rakyatnya sangat celik emas.

mt harga emas turun

 

mt emas murah 3

emas murah

 

Ini adalah liputan dari akhbar tempatan,ada beberapa lagi sebenarnya,tapi admin masukkan yang ini dahulu 🙂

 

mt emas murah

 

mt emas murah 4

 

Tahukah anda?

Selepas peristiwa 11 September berlaku kegawatan ekonomi. Ramai yang hilang pekerjaan. Sewa rumah menjadi rendah. Berikutan itu harga rumah menjadi rendah. Ramai yang menjual rumah mereka dengan harga yang rendah. Pada ketika itu sesiapa yang mempunyai cash money mereka membeli rumah yang murah-murah itu. Apabila ekonomi pulih kembali, harga rumah kembali pulih kepada harga asal yang tinggi.

Pada masa itu yang membeli ketika rendah, sekarang menjadi jutawan. Keadaan yang sama berlaku hari ini kepada emas. Apabila harga emas menjadi rendah orang ramai menjadi panik. Mereka melepaskan pegangan mereka terhadap emas. Orang yang bijak dan mempunyai cash money akan mengambil kesempatan membeli emas-emas yang dijual murah. Berdasarkan itu, inilah masa yang tepat untuk pelaburan emas. Orang awam sibuk menjual, orang yang bijak sibuk membeli.

Tersangatlah ruginya jika anda tidak memulakan pelaburan/simpanan emas dan perak ketika ini. Harga “tidak normal’ seperti ini sangat jarang berlaku dan mungkin kali terakhir rendah sebegini. Amerika sekarang sudah kehabisan emas dan perak, mereka sudah menjadi pengimport. Mereka cuba memborong sebanyak-banyaknya emas dan perak pelabur yang takutkan harga jatuh ini. Selepas itu harga melonjak semula ke paras sebenar, Gold sepatutnya pada paras $2000-$2500/oz dan perak $50-$200/oz. Bertindak sebelum terlambat.

*********************************************************
Mahukah anda tahu cara paling mudah untuk meningkatkan ilmu emas anda?

Jangan buat kesilapan yang boleh menyebabkan kerugian!

Ketahui formula,kaedah dan strategi yang akan membuka mata anda tentang cara membuat simpanan,pelaburan dan bisnes emas yang selamat!

Klik–> http://ebookemas.com/

ebook banner 3

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge